Tilbake
Samsen kulturhus
Samsen kulturhus
Samsen kulturhus
Samsen kulturhus
Samsen kulturhus

På et filmsett

Hva skjer egentlig rett utenfor bildet vi ser i en ferdig film? Hva er egentlig rett bak kamera, og hva er prosessen rundt hvert eneste bilde? Ola Røyseland, leder for filmverkstedet på Samsen kommer med kamera, lys- og lydutstyr, og viser og forklarer. Elever involveres i gjennomgangen ved å få forskjellige roller som er vanlige på et filmsett, og det forklares for klassen hva disse forskjellige rollene innebærer og hvordan de hører sammen. I fellesskap blir det en gjennomgang av hvordan de forskjellige på filmsetter arbeider og tenker; en filmfotograf, en lysmester, en lydsjef, en regissør, en skuespiller, en klapper og en scriptansvarlig.

Opplegget kan enten gjennomføres i klasserom på skolene, eller på Samsen kulturhus, hvor ungdommene da får leke seg i et ordentlig filmsett, med kostymelager og et større utvalg av filmutstyr.

Om utøvere og produsenter

  • Arrangert av: Vest-Agder fylkeskommune
  • Kunstnere/grupper: Ola Røyseland
  • Produsent: Filmverkstedet Samsen kulturhus
  • Idé/opplegg: Ola Røyseland, Filmverkstedet Samsen kulturhus

Om kunstner / utøver / gruppe

Ola Røyseland har en bachelor i visuell kunst og design, og jobber som leder for filmverkstedet på Samsen kulturhus, hvor ungdommer lager filmer sammen fra ide til produkt. Når han har fri, lager han i kortfilmer under foretaket "Røyseland Fiction Compagni". Av og til skriver han bok istedet. Men bare en gang i blant.

Publikumskommentarer