Vest-Agder fylkeskommune
Postadresse: Serviceboks 517, 4605 KRISTIANSAND
Besøksadresse: Tordenskjoldsgate 65, 4605
Telefon: 38074500/90870117 • Nettsted: http://vaf.ksys.no
Nutopia - for barn
Produksjonsliste
Program

Nutopia - for barn

Se alle bilder, videoer, lydklipp, vedlegg

Nutopia tar dere med til et nytt og eksotisk sted - til et land uten grenser. Du kan nesten kjenne varmen i ansiktet og lukte krydderet.

Dere skal få høre musikk og se dans med inspirasjoner fra steder dere kanskje ikke visste fantes. Kloden vår er en lekeplass for den som er nysgjerrig - full av spennende saker og ting når en møter den med et åpent hjerte og et positivt sinn. Det er mye interessant å oppdage og vi tar med det fineste vi finner inn i musikken og livet vårt. Det kan du også gjøre! 

Gruppa Nutopia gir deg sigøynerjazz, afrikanske rytmer og eksotisk arabisk musikk i virtuos kombinasjon, - med sterk lidenskap og nysgjerrighet på å utforske musikk og kulturer rundt om i verden. Dette er et ensemble med et spennende og fargerikt uttrykk. Danseren Ornilia Percia Ubisse tilfører konserten til Nutopia en ekstra dimensjon. Hun blander elementer fra blant annet arabisk magedans, samba og tradisjonelle afrikanske danser i samspill med musikken. Til konserten inviteres også ei gruppe elever med i dansen, sammen med Ornilia.

 • Ei elevgruppe med 6-10 danseinteresserte elever møter fram i konsertlokalet 60 minutter før første konserttidspunkt på skolen. Denne elevgruppa øver da inn en enkel koreografi sammen med Nutopias danser. De som skal være med å danse bør ikke være yngre enn 4. trinn.  Det er fint om danserne har på seg svarte tights og svart singlet.
 • På skoler med flere konserter, kan den samme dansegruppa med fordel delta på alle konserter på sin skole.

Om utøvere og produsenter

Rikskonsertene
 • Arrangert av: Vest-Agder fylkeskommune
 • Kunstnere/grupper: Nutopia: Sebastian Gruchot - fiolin, Michael S. Krumins - gitar og bouzoki, Audun Ramo - bass, Arild Nyborg - perkusjon, Ornilia Percia Ubisse - dans.
 • Produsent: Anne Tone Hageland
 • I samarbeid med: Rikskonsertenes skolekonserter er en fast abonnementsordning som er avtalt mellom Rikskonsertene og kommunene i landet. Konsertproduksjon og distribusjon for Vest-Agder blir gjennomført i samarbeid mellom Vest-Agder fylkeskommune og Rikskonsertene.
 • Idé/opplegg: Utøverne i samarbeid med Anne Tone Hageland, Vest-Agder fylkeskommune.

Om kunstner / utøver / gruppe

Sebastian Gruchot spiller fiolin og er utdannet innen både klassisk og rytmisk musikk. Han har spilt med ei rekke artister innen flere sjangre, vært solist med Kristiansand Symfoniorkester, og vært spellemannen i Agder Teaters oppsetning av Spellemann på taket.

Michael S. Krumins spiller gitar og flere andre strengeinstrumenter. Han har mastergrad i utøvende musikk med fordypning i world music. Michael har gjort seg bemerket både nasjonalt og internasjonalt innen flere sjangre og stilarter - fra world music, jazz, latino, klassisk og metal.

Audun Ramo spiller kontrabass og elbass og har mastergrad i rytmisk musikk fra Universitetet i Agder. Han har turnert i både innland og utland innen flere sjangre. Audun har samarbeidet med artister som Alexander Rein, Anne Marie Almedal, Kjetil Grande og Vidar Busk.

Arild Nyborg spiller perkusjon og trommer. Han har studert ved Det Jyske Musikkonservatorium i Århus, tok fordypning i latinamerikansk musikk på Cuba og i Brasil, og studert tablas i India. Arild er med i den internasjonalt kjente gruppa Stomp, som han har vært på verdensturné med og spilt ved avslutningsprogrammet under OL i London.

Ornilia Percia Ubisse er danser og kommer fra Mauto i Mosambik. Hun har danset siden oppveksten, og begynte sine dansestudier i 11års alderen. Sin profesjonelle danseutdanning har hun fra den Nasjonale Danseskolen i Mosambik. Ornilia er en ettertraktet danser, koreograf og danselærer.

Multimedia og vedlegg

Bilder

Nutopia
Foto: Alf Solbakken
Ornilia
Foto: Michael S. Krumins
Nutopia
Foto: Nutopia
Musikk
Trinn: 1 - 7
Praktisk informasjon
Kontaktperson produksjon
om innhold: musikkprodusent Anne Tone Hageland, 97 57 32 39/ 38 07 45 65, aha@vaf.noom turnéplan: Tomas Brøvig Almås, 90 87 01 17/ 38 07 45 83, tba@vaf.no
Kontaktperson utøver
Musiker Michael S. Krumins, tlf 41336422.
Programlengde
Ca 40 minutter
Maks publikumsantall
150
Bærehjelp
3 elever ca 60 minutter før første konsert, og like etter siste konsert på skolen
Oppriggingstid
60 min.
Nedriggingstid
30 min.
Merknad
 • Konsertlokalet må være klargjort og ha vanlig romtemperatur 60 minutter før konsertstart.
 • Utøverne ønsker vanlig plassering, midt på den ene langveggen. Danseren og medvirkende elevgruppe trenger et par meter ekstra plass fram til første publikumsrad. Elevene sitter i vifteform på matter, benker og stoler.
 • Strømuttak: 2 kurser 10/16 Amp.
 • Piano skal ikke brukes.
 • Involvert personale og elevarrangørgruppe på skolen må få denne konsertinformasjonen.
Lenker
Arrangører
Arrangert av:
Vest-Agder fylkeskommune
Produsent:
Anne Tone Hageland
Rikskonsertene