Tilbake
Irene Nordli

Små skulpturer

I vandreutstillingen "Små skulpturer" griper vi fatt i samtidens kunsthåndverk. Den danner et godt utgangspunkt for å snakke om tredimensjonal form. Formenes fungerer som fortellende objekter. Noen ganger er det menneskekroppen som er skildret, andre ganger er det dyrefigurer eller rene fantasivesen. For de minste er det nok den umiddelbare sanseopplevelsen som er viktigst. Her kan man også se på de forskjellige materialene skulpturene er laget av, hvilke redskaper og teknikker som er brukt. Hvilken muligheter og begrensninger  ligger i det disse redskapene og teknikkene? 

Forslag til spørsmål:  

1. Hva er en skulptur? Hva forbinder elevene med ordet skulptur? Hvordan skiller skulpturen seg fra andre tradisjonelle kunstneriske medier som maleri og tegning? 
2. Hva slags skulpturer kjenner elevene? Har elevene sett noen skulpturer og hvor? (Offentlig utsmykning, museer, litteratur, er det noen som har skulpturer hjemme?). Hvordan så disse skulpturene ut og er det noen som vet hvilke materialer de var laget av?
3. Hva slags materiale har kunstneren brukt og hvordan kjennes overflaten ut? Hva forteller skulpturene i utstillingen?                                                                                                                    

Om utøvere og produsenter

  • Arrangert av: Vest-Agder fylkeskommune
  • Kunstnere/grupper: Følgende kunstnere er representert med hvert sitt verk i utstillingen: Anna Stina Næss, Dag Bratsbergsengen, Irene Nordli, Monica Marcella Kjærstad Askim og Astrid H. Kayser.
  • Produsent: Sørlandets Kunstmuseum/Vest-Agder fylkeskommune.
  • I samarbeid med: Sørlandets Kunstmuseum.
  • Idé/opplegg: Sørlandets kunstmuseum

Publikumskommentarer