Tilbake
Tanja Flaaten Steen
Illustrert av Johann Grimstvedt
Illustrert av Johann Grimstvedt

Blake, Bjørnson, Bjerke & beatsa

Blake, Bjørnson, Bjerke og beatsa handler om å formidle de klassiske poetenes innhold, rytme og flow gjennom rapmusikkens uttrykk. Poesi i verdensklasse er bygd opp av rytmikk, betoning, ulike verseformer, ordforråd, metaforer osv. Dette er språkferdigheter som rapartister arbeider med hver eneste dag i sin sjanger. Kanskje kan man si at de første poetene var de første rapperne? 
Son of light har arbeidet med å utforske hva som skjer når man setter nylagede beats til dikt av poeter som f.eks Blake, Bjerke og Bjørnson m.fl. Resultatet er et spennende materiale som kommuniserer godt og som groover! 
I denne produksjonen formidles dikternes storhet på en ny måte. Son of Light presenterer et visuelt konsertforedrag der han som poesinerd og erfaren rapartist presenterer og tolker sine favorittdiktere på en energisk og engasjert måte. Med seg på scenen har han DJ/produsent Eirik Blåsternes som har laget musikken til tekstene og som fremfører dem live sammen med Son of Light.  
Sammen viser de hvilke paralleller man kan finne mellom rap og de klassiske poetene, og de formidler kunnskap om poesi på en utradisjonell måte i skolesammenheng. Foredraget følges av animasjoner og illustrasjoner laget av illustratør Johann Grimstvedt.

Om utøvere og produsenter

  • Arrangert av: Vest-Agder fylkeskommune
  • Kunstnere/grupper: Son of Light aka André Hadland / Produsent/DJ: LPeeWee aka Eirik Blåsternes
  • Produsent: Bjørnsonfestivalen

Om kunstner / utøver / gruppe

Son of light (André Hadland, f. 30.01.1975 fra Mandal, tidligere kjent som N-LightN) er etter hvert blitt en slags nestor innen norsk hiphop. Den Spellemann-nominerte (1997, for albumet ”Deep Green” og i 2012 for albumet "War Of the Words") rapperen har holdt det gående siden 1994, da han spilte inn sin første demo i studioet til den meritterte produsenten Tommy Tee.  Det betyr at han kan skilte med 20 år som artist.  
Son of light har samarbeidet på tvers av sjangrer hele sin karriere. Hans verdier og positive holdning har ført til samarbeid med et bredt spekter av artister, norske så vel som internasjonale. Son of Light har jobbet med jazzartister som Helen Eriksen og Nils Petter Molvær, pop-orienterte artister som Susanne Sundfør og Madcon og elektroniske artister som Sandra Kolstad og Sprutbass.  
Ved siden av et utall Norges- og utenlandsturnéer i forskjellige sammenhenger, har Son of Light også klokket inn over 200 konserter i regi av Den kulturelle skolesekken og Rikskonsertene. Samfunnsansvaret preger med andre ord ikke bare tekstuniverset hans, men resulterer også i konkret handling.  I tillegg til god karma har dette også gitt ham en eksepsjonell live-erfaring.  

LPeeWee
aka Eirik Blåsternes fra Bergen er artist og frilans musikkprodusent, komponist, arrangør, lydtekniker, keyboardist/synthist og DJ. 

Illustratør/Animatør: Johann Grimstvedt

Publikumskommentarer