Tilbake
Pantomimteatern
Pantomimteatern
Pantomimteatern

ASSITEJ - Hoppet - för jag dog inte (Pantomimteatern)

”Allt hände plötsligt
- Det är inte tryggt här, sa mamma
Jag var liten och skickades bort
Jag bara hängde med, vågade inte fråga Jag visste inte att Europa fanns
Jag var i min egen värld och det var mörkt - Ser ni den lampan? Paddla mot den! Jag hade inte gjort det för hundra miljoner Men jag fick inte välja
Och jag dog inte”

FN’s barnekonvensjon, artikkel 6

  1. Partene erkjenner at hvert barn har en iboende rett til livet.
  2. Partene skal så langt det er mulig sikre at barnet overlever og vokser opp.

Vi møter nyhetene, på bussen, på skolen. Og de enslige flyktningbarna har en historie å fortelle: om en barndom som ikke fikk fortsette, om krig og flukt. Nå er deres historier en del av vår felles historie.

Vi har lyttet til noen av historiene. De handler om lykken i et par nye joggesko, om lengselen etter familien og venner, om bunnløs frykt og ensomhet. Men forunderlig nok også om et håp som nekter å dø.

Pantomimteatern vil gi noen av disse barnas erfaringer en stemme, i en ordløs, visuell og fartsfylt forestilling. Ved hjelp av mime og akrobatikk, sammen med musikk og et sterkt scenebilde, tar tre skuespillere oss med på en reise.


Omtale

”Hoppet – för jag dog inte” är samtida mim, helt odogmatisk och mycket kreativ. ... Effektiviteten i berättandet är tät och intensiv, och den dramaturgiska tråden är hårt tvinnad. ... Jag vill gråta. Men så finns där något annat och mer i nyfikenhet, livslust och spring-i-benen som ändå ger, just det, hopp.”
Expressen 6/2 2017

”Kroppar, rörelser och musik kan uttrycka så oändligt mycket. Pantomimteatern fyller 40 år och firar med ”Hoppet – för jag dog inte” (från 10 år), en urstark och uppfordrande uppsättning om ensam- kommande barns erfarenheter av att fly från sitt hemland och om själva resan mot nya, okända mål. Ett fint prov på scenkonst som väcker insikt och empati, men också frågor att diskutera tillsammans med vuxna, hemma eller i skolan.”
SvD 7/2 2017

”En otroligt fin och väl utförd pjäs. Hoppet - för jag dog inte borde ses av alla och är extremt viktig, speciellt i dagens samhälle.”
Kriss, gymnasieelev, Victor Rydbergs Gymnasium

Lenke til Pantomimteaterns hjemmeside, med videosnutt: https://pantomimteatern.se/hoppet-2/

Om utøvere og produsenter

  • Arrangert av: Vest-Agder fylkeskommune
  • Kunstnere/grupper: Pantomimteatern

Om kunstner / utøver / gruppe

Pantomimteatern har siden 1977 arbeidet med bevegelse og ordløst mime-dramatisk teater. Deres forestillinger tar utgangspunkt i kroppens eget språk og kjennetegnes av varme, humor og respekt for det unge publikummet.

Regi: My Areskoug
Medvirkende: My Areskoug, Julia Gumpert, Camilla Monsén/Linn Bergstam
Manus: My Areskoug, Sara Kander, Julia Gumpert
Dramaturgi: Tomas Alldahl
Scenografi & kostyme: Sara Kander
Musikk: Torbjörn Svedberg, violin: Lotta Johansson
Lys: Sofie Andersson
Sminke: Cais-Marie Björnlod
Illustrasjon: Sara Kander
Projeksjoner: David Giese
Produksjon: Veronica Bedecs

Publikumskommentarer