Tilbake
Nasjonalmuseet
Nasjonalmuseet
Nasjonalmuseet
Nasjonalmuseet
Nasjonalmuseet
Nasjonalmuseet
Nasjonalmuseet
Nasjonalmuseet
Nasjonalmuseet
Nasjonalmuseet
Nasjonalmuseet
Nasjonalmuseet
Nasjonalmuseet
Nasjonalmuseet

Gerhard Munthe

Utstillingen "Gerhard Munthe- Eventyrlige interiører" på Søgne gamle prestegård.

Gerhard Munthe (1849 – 1929) var en meget produktiv kunstner som dekket de fleste felter innenfor kunstindustrien. Særlig gjorde han en stor innsats innenfor romutsmykning, blant annet Håkonshallen i Bergen, Eventyrværelset på Holmenkollen Turisthotell og Strand gård i Numedal. Munthe laget ikke bare veggutsmykninger, men tegnet også møbler, dører og annet inventar. Slik ble disse arbeidene blant landets første Gesamtkunstwerk (helhetskunstverk).

Han kan sies å være vår første industridesigner, og en av våre mest betydelige formgivere som i sin tid også vakte internasjonal oppsikt. Nasjonalmuseets vandreutstilling vil vise interiører og dekorativ kunst fra Håkonshallen i Bergen, Eventyrværelset på Holmenkollen Turisthotell, Strand gård i Numedal og hans eget hjem Leveld. Utstillingen vil vise originalverker og gjenskapelser av originalarbeider, i tillegg til en intervensjon av samtidskunstner Anders Smebye. Utstillingen vil for første gang vise interiøret i Håkonshallen i 3D animasjon, slik det opprinnelig stod i perioden 1916-1944. Utstillingen vil se på ulike sider av Gerhard Munthe sin rikholdige produksjon som er knyttet til de fire interiørene. DKS-tilbudet inkluderer et verksted. 

"Eventyrlige Interiører" er kuratert av Widar Halén og Jan Kokkin. 


Tilbud om et utvidet formidlingsopplegg i regi av Søgne gamle prestegård

Formidlingsopplegget varer i 90 min pr. gruppe,  men skolen kan benytte anledningen å sende to skoleklasser samtidig! Det er viktig at skolen sørger for at skoleklassene blir fordelt i samsvar med dagen og tidspunktene på turnéplanen. 

Dette opplegget gjelder for skoler som ønsker et dagsbesøk, og som ser fordelen med større grupper i forbindelse med bestilling av busstransport.         

Den ene klassen følger Gerhard Munthe utstillingen, mens den andre klassen deltar på opplegget fra Søgne gamle prestegård. Skoleklassene bytter aktivitet i henhold til turnéplanen

Søgne gamle prestegård er gårdsnummer 1 og bruksnummer 1, og har gitt navn til bygda. Stedet har vært et senter omtrent så lenge det har bodd mennesker i Søgne og har ei lang historie å fortelle.  Vår formidler tar elevene med på historiske aktiviteter og lek i prestegårdens vakre omgivelser.  

Ta med niste!Om utøvere og produsenter

  • Arrangert av: Vest-Agder fylkeskommune
  • Produsent: Nasjonalmuseet for kunst, arkitektur og design 
  • I samarbeid med: Søgne gamle prestegård
  • Idé/opplegg: Nasjonalmuseet for kunst, arkitektur og design.
    Prosjektgruppe: 
    Kurator utstilling – Widar Halén og Jan Kokkin,  kurator formidling – Helga Gravermoen, konservator – Caroline SøgaardNettverksansvarlig – Helga Gravermoen,  Prosjekteier – Per Odd Bakke, prosjektleder, turnélegger og logistikk – Asle Olsen,  Sikkerhetsansvarlig – Einar Stangeland,  Presse – Elise Lund. Turnèutstillingskoordinator – Caroline Søgaard, Utstillingsdesigner – Torsteinsen Design. Utstillingstekniker – Anders Engenæs.

Publikumskommentarer