Tilbake
Michael Smith
Michael Smith
Michael Smith
Michael Smith
Michael Smith
Michael Smith
Michael Smith
Michael Smith
Michael Smith

Historiefortelling på film

Dette er et møte med regissør/manusforfatter Jade Hærem Aksnes, med visning og diskusjon av hennes to norske kortfilmer Kontrolløren (2017) og Det lyse mørket (2016), som har blitt valgt ut til 35 filmfestivaler verden over og vunnet en rekke priser.
Filmene varer henholdvis 15 og 23 minutter, og etter visningene vil Jade gå i dialog med elevene og diskutere og analysere filmenes historie, tematikk og filmatiske virkemidler. Det vil bli rikelig anledning for elevene til å stille spørsmål. 

De to filmene er svært forskjellige i både form om innhold, og vil dermed gi elevene et bredt innblikk i ulike filmatiske virkemidler, og anledning til å reflektere omkring både temaer som mental helse og det dypt emosjonelle i Det lyse mørket , og også omkring samfunnsrelaterte problemstillinger og farene ved fravær av rettssikkerhet i Kontrolløren.
​​​​​​​

Film er en kunstform som mange har et forhold til, og dette vil bli en unik mulighet for elevene til å analysere og diskutere filmatiske virkemidler og historiefortelling på film med en profesjonell filmskaper.  For spesielt filminteresserte elever vil dette i tillegg kunne være en fin anledning til å få inspirasjon og diskutere egne erfaringer med en profesjonell filmskaper.

Om utøvere og produsenter

  • Arrangert av: Vest-Agder fylkeskommune
  • Kunstnere/grupper: Jade Hærem Aksnes
  • Produsent: Jade Hærem Aksnes
  • Idé/opplegg: Jade Hærem Aksnes

Om kunstner / utøver / gruppe

Jade Hærem Aksnes (31) er fra Bergen, og er utdannet master i filmregi fra American Film Institute i Los Angeles, rangert som en av verdens fremste filmskoler. I tillegg har hun master i medievitenskap (filmanalyse) og bachelor i film-og tv-produksjon fra Universitetet i Bergen. Jade har manus og regi på en rekke prisbelønte fiksjonskortfilmer som har blitt valgt ut til over 60 internasjonale filmfestivaler og vunnet i alt 15 festivalpriser for bl.a. “Beste Kortfilm”, “Beste regi” og “Beste manus”. I 2018 og 2014 ble hun tildelt Bergen Kommunes Kulturstipend, i 2017 og 2015 ble hun tildelt Statens Kunstnerstipend - diversestipend, og i 2014 ble hun tildelt Hordaland Fylkeskommunes Kunstnerstipend. Hun arbeider nå   med utviklingen av sin første spillefilm.
Jade har i tillegg erfaring med filmundervisning fra engasjement som universitetslektor ved Universitetet i Bergen, foredrag for studenter og skoleelever på Bergen Internasjonale Filmfestival, og turné med Den Kulturelle Skolesekken.

Publikumskommentarer