Tilbake
Filmbin
Privat

Baluba Runa

Baluba Runa er en internasjonalt prisbelønnet kortfilm for barn. I filmen møter du Runa, ei samvittighetsfull jente med rik fantasi. Når statsministeren på kort varsel ankommer skolen hennes i Lillebygd, blir Runa overbevist om at hun kommer til å bli valgt til Norges nye statsminister. Men Runa er bare åtte år og har ikke lyst til å bli statsminister. Det siste hun har lyst til er å flytte fra mamma og pappa og helt til Oslo.

Baluba Runa er en dramatisk og spennende film som passer perfekt for småtrinnet. Filmen er akkurat passe spennende, skummel, trist og morsom. Mest det siste.

Tematisk er filmen lett å knytte til følelser som stolthet, glede og frykt, til kjente hendelser som skoleklassens valg av elevrådsrepresentant samt til mer komplekse begrep som demokrati som styringsform, statsministerembetet og stortingsvalg.

Ved siden av å vise filmen, forteller manusforfatter Nick Hegreberg levende både om sitt yrke, om den kreative prosessen fra idé via manus til ferdig film, og om langfilmversjonen av filmen som nå er under utarbeidelse. Det siste er rykende ferskt, og manuset til spillefilmen skrives faktisk mens Nick er på turne her på sørlandet. Det kan derfor hende han spør elevene om litt hjelp!


Om utøvere og produsenter

  • Arrangert av: Vest-Agder fylkeskommune
  • Produsent: Nick Hegreberg
  • Idé/opplegg: Nick Hegreberg

Om kunstner / utøver / gruppe

Nick Hegreberg er manusforfatter. Hhan har bl.a. skrevet manus til kortfilmene Baluba Runa, Pioneren  og gass, i tillegg til spillefilmen De tøffeste gutta. Nick utvikler for tiden manuset til en spillefilm for barn; Maya, samt teaterstykket Nordsjøen.I årene 2008 - 2018 gjennomførte han mer enn 800 forestillinger for den kulturelle skolesekken.

Kine Marie Øglend er skuespiller, instruktør og manusforfatter fra Stavanger. Hun er utdannet ved Nordisk Institutt for Scene og Studio (NISS). Kine har spilt i flere teaterforestillinger, film og tv-produksjoner, og dubbet i tv-serier for barn og unge. Kine arbeider også som teaterinstruktør for Sandnes Kulturskole.

Publikumskommentarer