Tilbake
Filmbin

Baluba Runa

Baluba Runa er en internasjonalt prisbelønnet kortfilm for barn. I filmen møter du Runa, ei samvittighetsfull jente med rik fantasi. Når statsministeren på kort varsel ankommer skolen hennes i Lillebygd, blir Runa overbevist om at hun kommer til å bli valgt til Norges nye statsminister. Men Runa er bare åtte år og har ikke lyst til å bli statsminister. Det siste hun har lyst til er å flytte fra mamma og pappa og helt til Oslo.

Baluba Runa er en dramatisk og spennende film som passer perfekt for småtrinnet. Filmen er akkurat passe spennende, skummel, trist og morsom. Mest det siste.

Tematisk er filmen lett å knytte til følelser som stolthet, glede og frykt, til kjente hendelser som skoleklassens valg av elevrådsrepresentant samt til mer komplekse begrep som demokrati som styringsform, statsministerembetet og stortingsvalg.

Ved siden av å vise filmen forteller skuespiller Kine Marie Øglend om noen av de ulike yrkene som finnes i en filmproduksjon, og gir et innblikk i et utvalg filmsjangere.

Kine vil invitere barna til en idémyldring for å finne ut hvor en ide kan komme fra.

Hvis elevene fikk bestemme selv, hvilken type film ville de laget og hva skulle den handlet om?


Om utøvere og produsenter

  • Arrangert av: Vest-Agder fylkeskommune
  • Produsent: Nick Hegreberg
  • Idé/opplegg: Nick Hegreberg

Om kunstner / utøver / gruppe

Kine Marie Øglend er skuespiller, instruktør og manusforfatter fra Stavanger. Hun er utdannet ved Nordisk Institutt for Scene og Studio (NISS). Kine har spilt i flere teaterforestillinger, film og tv-produksjoner, og dubbet i tv-serier for barn og unge. Kine arbeider også som teaterinstruktør for Sandnes Kulturskole.

Publikumskommentarer