Tilbake
Maria Gossé
Gyldendal

Skamløs

Hvem er du, når alle forteller deg hvem du skal være?

Sammen med Amina Bile og Sofia Nesrine Srour har Nancy Herz gitt ut boka Skamløs. Boka tar opp temaer som skam, æreskultur og negativ sosial kontroll i Norge i dag. De unge forfatterne ble kastet ut i rampelyset da de i 2016 begynte å skrive om temaer som engasjerte dem, og som handlet om deres opplevelse og deres liv. 
De stiller bl.a. spørsmålet: Hvem er du, når du hele tiden blir korrigert og fortalt at du må være annerledes for å være god nok? Skamfølelse er universelt, og alle vet hva det vil si å kjenne på skam fordi man ikke føler seg god nok. Hvordan kan man kjenne igjen, og bekjempe negativ sosial kontroll?

Disse spørsmålene blir tatt opp i løpet av en skoletime med foredrag og refleksjon rundt hva unge selv kan gjøre for å fri seg selv og andre rundt seg fra den påførte skammen. Nancy Herz snakker til og med elevene om det å ikke passe inn, og hvordan man kan bruke sitt engasjement til å gjøre det bedre for seg selv og andre.
Foredraget er i stor grad interaktivt, og forfatteren bruker eksempler fra sin egen oppvekst for å få elevene til å koble bokens tema til sine egne opplevelser og sine egne liv.

Om utøvere og produsenter

  • Arrangert av: Vest-Agder fylkeskommune
  • Kunstnere/grupper: Nancy Herz
  • Idé/opplegg: Nancy Herz

Om kunstner / utøver / gruppe

Nancy Herz er en prisvinnende samfunnsdebattant, 23 år gammel jordboer, aktivist, bokelsker og skribent. Norsk/libanesisk. Kosmopolitt og drømmer. 

My tweets=My views. 

Hun startet, sammen med Amina Bile og Sofia Srour, bevegelsen som i media blir kalt "De skamløse jentene", og som for alvor satte sosial kontroll i minoritetsmiljøer på agendaen. For sitt arbeid har de blant annet mottatt Skamløsprisen (2016) og Fritt Ords Honnør (2017).

Publikumskommentarer