Tilbake
Vigmostad og Bjørke
Paal Audestad

Estragons historier

Velkommen til en klassisk fortelerstund med Gaute Heivoll. Gaute skriver en serie bøker for barn (og voksne) om de syv dødssyndene. Den første boka, Rottefangeren fra Sorø, handler om grådighet. Rotta Estragon blir assistent hos begravelsesagenten Glambek, og begge ligger under for samme synd. Det er en spennende og morsom historie, og et godt utgangspunkt for videre samtale om etiske spørsmål. 

Gaute vil lese fra boka og fortelle litt om det å være forfatter. Det vil også bli mulig for elevene å stille spørsmål.

Om utøvere og produsenter

  • Arrangert av: Vest-Agder fylkeskommune
  • Kunstnere/grupper: Gaute Heivoll
  • Produsent: Gaute Heivoll
  • Idé/opplegg: Gaute Heivoll

Om kunstner / utøver / gruppe

Den prisvinnende forfatteren Gaute Heivoll ble født i 1978 og debuterte i 2002 med samlingen Liten dansende gutt. Året etter kom hans første roman, Omars siste dager, og Heivoll ble av Lars Saabye Christensen beskrevet som «en betydelig stemme i den unge samtidslitteraturen.» 
Heivoll fikk sitt store gjennombrudd med Før jeg brenner ned i 2010, og har senere skrevet en rekke bøker for både barn og voksne. Rottefangeren fra Sorø er hans første utgivelse som er fortalt og ført i pennen av rotter.

Publikumskommentarer

Både elever og lærere var meget fornøyde med forestillingen. Forfatteren klarte å formidle boka på en spennende måte. Publisert av: Marian Ose (klasse - Lunde barneskole, Søgne) – 24.10.2019 10:33