Tilbake

Superwoman

Superwoman er en enkvinnes foredragsforestilling. I krysningspunkt mellom forteller og skuespiller, film og scene, virkelighet og fiksjon møter vi stuntkvinnen Thea. Tittelen henspiller på hvilke forventninger mange har til stuntutøvere. Men selv stuntfolk får blåmerker, og er slett ikke så udødelige som det ser ut som på film.

Med Superwoman får vi et innblikk i en stuntkvinnes erfaringer. Dette er en forestilling som handler om å tørre å utfordre seg selv, sette seg mål, våge å gå utradisjonelle veier og ikke minst tro på at man kan flytt fjell om man bare vil det nok. Om tillit, mot, grensesetting og respekt.

Forestillinga spenner fra heftige actionscener til sårbare erkjennelser, fra Hollywood til Finnskogen med heftige lydlandskap, poetisk video, bakomfilm og live demonstrasjon.


Forestillinga er produsert med støtte fra Film og Kino, Hedmark Fylkeskommune, Fond for Lyd og Bilde, og Turneorganisasjonen for Hedmark.

Superwoman vant Gullsekken for beste produksjon i DKS 2012. Forestillingen har gjort over 1000 visninger.


Om utøvere og produsenter

  • Arrangert av: Vest-Agder fylkeskommune
  • Kunstnere/grupper: Thea Fjørtoft
  • Idé/opplegg: Thea Fjørtoft

Om kunstner / utøver / gruppe

Thea Danielsen Fjørtoft har jobbet profesjonelt som stuntkvinne siden hun kom hjem fra United Stuntmen's Association's International Stunt School i Seatlle høsten 2001. Hun har også en BA i skuespilleri fra Akademi for scenekunst. I tillegg til dette har Thea også lang fartstid som toppidrettsutøver i den koreanske kampsporten taekwondo.

Til tider har Thea vært den eneste stuntkvinnen i Norge, og har doblet for mange kjente fjes, som Ane Dahl Torp, Ingrid Bolsø Berdal, Victoria Winge, Kristin Frogner. Uten å vite det har du også sett Thea i de norske filmene Fritt Vilt I, Ulvenatten og Kodenavn Hunter.

Publikumskommentarer