Tilbake
Gebrüder Beetz Filmproduktion Berlin GmbH & Co. KG
Gebrüder Beetz Filmproduktion Berlin GmbH & Co. KG
Gebrüder Beetz Filmproduktion Berlin GmbH & Co. KG
Substans film

The Art of Museums

Vi blir med Karl Ove Knausgård inn i Edvard Munchs univers.

Filmen som vises er en av 8 selvstendige episoder i dokumentarfilmprosjektet  ​​​​​​​The Art of Museums. Prosjektet tar for seg 8 museer i 8 forskjellige land og deres kunstverk. Hver episode handler om møtet mellom en kjent kunstner/kunstkritiker/akademiker og disse kunstverkene.

Episoden som vises for elevene omhandler møtet mellom forfatter Karl Ove Knausgård og billedkunsten til Edvard Munch på Munch-museet i Oslo. Formålet er å gi elevene kunnskap om den verdenskjente norske kunstneren Edvard Munch og Munch-museet, sett gjennom øynene til en av vår tids viktigste forfattere. Karl Ove 

Knausgård plukket ut og kuraterte utstillingen «Mot skogen- Knausgård om Munch» som ble vist på Munch-museet i mai-oktober 2017. Munch-museet skriver om utstillingen «Ved å invitere inn Knausgård får vi nye perspektiver på Munchs kunstnerskap, og hans skaperkraft er et viktig moment i utstillingen.»

I filmen forteller Karl Ove Knausgård om sine tanker og refleksjoner omkring Munchs kunst og hans møte som forfatter med Munch sine bilder.

Produsent Kristian Mosvold vil også fortelle om arbeidet med dette store internasjonale filmprosjektet som har sin base på Sørlandet.

Blir det tid vil elevene også få mulighet til å oppleve VR-prosjektet «The Master’s Vision»

Om utøvere og produsenter

  • Arrangert av: Vest-Agder fylkeskommune
  • Produsent: Øya Interaktiv AS
  • Idé/opplegg: Kristian Mosvold

Om kunstner / utøver / gruppe

Kristian Mosvold er filmprodusent, bosatt i Kristiansand. Han er produsent for selskapet Substans Film AS - som lager film og for Øya Interaktiv som jobber med interaktive produksjoner. Blant annet Virtual Reality.  Kristian har vært involvert i en rekke internasjonale produksjoner - sist filmen The Oslo Diaries  om fredsprosessen mellom Israel og Palestina. Filmen hadde premiere på den viktige amerikanske festivalen Sundance i januar 2018. Han har også produsert kortfilmen Den grønne dalen, som ble vist på Kortfilmfestivalen i Grimstad. 

Nå holder han på med opptak til en rekke dokumentarfilmer både i Norge og utlandet - samt ferdigstillelse av flere Virtual Reality-prosjekter. 


Publikumskommentarer