Tilbake
Sørlandets Kunstmuseum
Sørlandets Kunstmuseum
Sandra Norrbin
Sørlandets Kunstmuseum
Sørlandets Kunstmuseum
Sørlandets Kunstmuseum
Sørlandets Kunstmuseum
Sørlandets Kunstmuseum
Sørlandets Kunstmuseum
Sørlandets Kunstmuseum

Teiporama

Ideen med prosjektet Teiporama er å gjøre seg kjent med begrepet installasjon, noe vi ofte møter i samtidskunsten. Hva betyr det og hvordan kan man lage en installasjon?
 
Teiporama starter med en kort introduksjon der elevene får en presentasjon av billedkunstneren Sandra Norrbin. Hun spør hva elevene tenker på når hun nevner ordet kunst. Vi gjør oss kjent med begrepene kunst og installasjon og gir felles eksempler på disse. Sandra vil vise noen bilder av installasjonskunst, fra sin egen og andres kunstverk.
 
For å få en følelse av hva en installasjon kan være vil vi bruke teip med forskjellige farger og bredder. Teip er et enkelt materiale å jobbe med, som alle har et forhold til og hvor vi raskt kommer opp i formatet. Vi utfører en performativ handling der vi bruker hele kroppen; vi beveger oss rundt i rommet og trekker ut meter etter meter med teip. Ved å lage linjer og former med teipen, vil vi forandre opplevelsen av rommet.  

Å jobbe utenom de vanlige rammene er en god måte å føle seg fri når man skaper. Det er ingenting som er riktig eller galt. Det vi skal skape er en felles installasjon, hver og én med sin teip-rull, en installasjon som du kan gå rundt i og til og med får lov til å gå på. 
 
På forhånd er det avtalt med ansvarlig lærer hvilket rom, innendørs eller utendørs, som er best egnet for å gjennomføre installasjonen. Vi jobber selvsagt med en teip som er lett å fjerne.

Om utøvere og produsenter

  • Arrangert av: Vest-Agder fylkeskommune
  • Kunstnere/grupper: Sandra Norrbin
  • Produsent: Sandra Norrbin
  • Idé/opplegg: Sandra Norrbin

Om kunstner / utøver / gruppe

Publikumskommentarer