Tilbake

Lek lager låt

I forestillinga Lek lager låt tar Kjetil Grande og Stein Roger Sordal med seg elevene på en lek som foregår på innsiden av popmusikken! Det er nemlig med lek med instrumenter, akkorder, sangmelodi og tekst at alle verdens låter er laget, og alle er de laget av kun 12 forskjellige toner! Ganske utrolig å tenke på når det finnes millioner av låter i verden. 
Hva skjer hvis en tar f.eks. Marcus og Martinus sin låt "Elektrisk" og snur akkordene på hodet, synger melodien litt annerledes og endrer på teksten? Man får en ny låt! Hva hvis en gjør det samme med den nye låten? Man får enda en ny låt!
På hver skole som Grande og Sordal besøker, vil elevene sammen med musikerne lage en unik låt. Med egne valgte akkorder, rytme og melodi, og slik oppleve hvordan lek lager låt. Elevene får da også et innblikk i de forskjellige musikk-sjangerene. Kan valg av toner påvirke stilarten på låta? Svaret er ja! Noen kombinasjoner er mer Rock / Pop, og andre er mer EDM. 


Kjetil Grande og Stein Roger Sordal har over 20 års erfaring som profesjonelle musikere, har høstet spellemannspris og strålende kritikker for sine mange plateutgivelser, turnert Norge og utland og spilt med en rekke av Norges fremste artister. Nå har de laget et show for Den kulturelle skolesekken.

Med som lydtekniker er Kjetil Walther. 

Om utøvere og produsenter

  • Arrangert av: Vest-Agder fylkeskommune
  • Kunstnere/grupper: Kjetil Grande, Stein Roger Sordal og Kjetil Walther (teknikker)
  • Produsent: Anne Tone Hageland

Om kunstner / utøver / gruppe

Stein Roger Sordal er kanskje best kjent som sanger, gitarist og låtskriver under navnet Sordal. Han er en aktiv og anerkjent musiker innen en rekke forskjellige sjangre, og ser tilbake på over 20 år som profesjonell musiker, og ca. 1500 konserter. I sitt eget lydstudio har han produsert en rekke norske plateutgivelser. Han er kjent fra band som Tørst, Radiojam og Green Carnation.  Mange husker ham også fra Det store korslaget i 2011, der han var med å sikre Thom Hell sitt lag seieren. Sordal er også kjent som kunstmaler og har hatt en rekke utstillinger.

Kjetil Grande vant en Spellemannpris for sitt debutalbum i 2008, og ble året etter nominert for sitt andre album. Han har siden gitt ut flere kritikerroste plater, bidratt på en rekke norske plateutgivelser, jobbet som låtskriver og gitarist, både på konserter og i studio med flere kjente artister (Vinni, Paperboys, Thom Hell, Knut Reiersrud, Vidar Busk, Helene Bøksle, Marion Ravn, Marte Wulff, Erik Faber, Anne Marie Almedal, Matilda og mange flere).

Publikumskommentarer

Veldig gode til å få elevene engasjerte, flere lærere tilbakemeldte at dette var noe som fenget. 7.klasse skulle ønsket at konserten varte lenger. Beklager at ikke musikerne fikk lunsj, det kan vi godt få beskjed om på forhånd. De fleste har med egen niste, men vi serverer lunsj hvis vi får beskjed om det.Publisert av: Marian Ose (klasse - Lunde skole Søgne) – 7.10.2019 14:33