Vest-Agder fylkeskommune
Postadresse: Serviceboks 517, 4605 KRISTIANSAND
Besøksadresse: Tordenskjoldsgate 65, 4605
Telefon: 38074500/90870117 • Nettsted: http://vaf.ksys.no
Kontaktperson:
Å tegne med teip
Produksjonsliste
Program

Å tegne med teip

Se alle bilder, videoer, lydklipp, vedlegg

Dette prosjektet tilbyr ungdommer å forholde seg til og interagere med billedmateriale på en kreativ måte. I en mediert hverdag med mange informasjonskanaler er man stadig mer utsatt for bilder med flere meningslag og budskap. ”Å tegne med teip” gir elevene mulighet for å eksperimentere med bilder - en sjanse til å utforske forskjellige former for informasjon bildene inneholder og hvordan denne informasjonen kan flyttes på og endres for å skape nye og alternative betydninger.

Utgangspunktet for prosjektet er gruppearbeid med en projektor som projiserer en serie av større bilder på en vegg. Sammen skal elevene lage temporære bilder over projeksjonen, ved hjelp av ulike former for teip som klistres direkte på veggen. De kan for eksempel jobbe ut ifra formene til det enkelte bildet som projiseres. Når det blir projisert et nytt bilde må elevene så jobbe videre for å integrere de nye bildet inn i teiptegningen på veggen. Dermed blir det en kontinuerlig bearbeiding og lek med bildene som projiseres, og dette kommer til syne på veggen i form av en prosesstegning skapt med teip. Elevene får teip av ulik størrelse, tykkelse og farger til å skape varierte uttrykk som komplimenterer eller kontrasterer de aktuelle bildene de arbeider med.

All tegning, enten det er fra observasjon eller fantasi involverer ulike prosesser av valg og beslutninger i reisen mot et ferdig bilde - hva du vil ta med, hva du skal utelate, hva du skal legge vekt på og hva du trenger å gjøre om på. ”Å tegne med teip” blir også en øvelse i kreativt gruppearbeid, hvor målet ikke er et ferdig bilde, men heller reisen og utforskingen underveis.

Prosjektet vil foregå på Ekserseshuset i Kristiansand. Prosjektet ledes av billedkunstneren Robert Wood i samarbeid med Nina Skogli, som jobber som formidler ved Kristiansand Kunsthall.

Om utøvere og produsenter

  • Arrangert av: Vest-Agder fylkeskommune
  • Kunstnere/grupper: Robert Wood
  • Produsent: Robert Wood
  • Idé/opplegg: Robert Wood i samarbeid med Nina H.J. Skogli

Om kunstner / utøver / gruppe

Robert Wood (1957) arbeider i tre dimensjoner med arkitektoniske modeller hvor han planlegger og foreslår strukturer og områder som danner grunnlag for opplevelsen av minne og gjenoppbygging.

Wood født og oppvokst i Toronto, Canada, men bor og arbeider i Danmark og Sveits. Han har de senere årene hatt utstillinger i både Sveits, Danmark og Sverige og er representert i samlinger i USA, Canada, Sveits, danmark og England.

Multimedia og vedlegg

Bilder

Å tegne med teip
Foto: Nina Helene Jakobia Skogli
Å tegne med teip
Foto: Nina Helene Jakobia Skogli
Å tegne med teip
Foto: Nina H.J. Skogli
Å tegne med teip
Foto: Nina H.J.Skogli
Å tegne med teip
Foto: Nina H.J.Skogli
Å tegne med teip
Foto: Nina H.J. Skogli
Visuell kunst
Trinn: 8 - 10
Praktisk informasjon
Kontaktperson produksjon
Vest-Agder fylkeskommune, Irene Ikdal, rådgiver for visuell kunst, tlf. 38 07 45 36 / 938 39 148, e-post: irene.ikdal@vaf.no
Kontaktperson utøver
Nina Helene Jakobi Skogli, tlf. 482 15 177, e-post: nina@kristiansandkunsthall.no

Programlengde
2 x 45
Maks publikumsantall
30
Arena / rom
Ekserserhuset (Tordenskjolds gate 64, Kristiansand)
Er workshop
Ja
Arrangører
Arrangert av:
Vest-Agder fylkeskommune
Produsent:
Robert Wood