Vest-Agder fylkeskommune
Postadresse: Serviceboks 517, 4605 KRISTIANSAND
Besøksadresse: Tordenskjoldsgate 65, 4605
Telefon: 38074500/90870117 • Nettsted: http://vaf.ksys.no
Kontaktperson:
Viruset (Jo Strømgren kompani)
Produksjonsliste
Program

Viruset (Jo Strømgren kompani)

Se alle bilder, videoer, lydklipp, vedlegg

VIRUSET foregår i en nær framtid hvor ting har gått skikkelig skeis. I en liten avsidesliggende bunkers finnes kilden til elendigheten: en maskin som forpester verden med grusomme virus. Et lite team øyner muligheten for å rette opp feilen og gi verden en omstart. Det eneste som mangler er en diskett som befinner seg på den portugisiske romstasjonen. En androide hyres inn til det farefulle oppdraget, men de glemmer at selv maskinelle hjerner kan ha både egenvilje og samvittighet og ikke minst et sjarmerende vesen. 

VIRUSET er en skrullete etyde over pouplærkulturens framtidsvisjoner. Der hvor klassisk drama etterstreber stringens i dramaturgi og tematikk preges vitenskapsfiksjonen av usannsynlige historier, logiske brister og overdreven patos. Jules Verne's psykedeliske fantasiverden åpnet for Lyn Gordon, Mr. Spock, Darth Vader og Aksel Hennie som marsboer, men har sjangeren egentlig blitt mer troverdig i løpet av 150 år?
JO STRØMGREN KOMPANI har stadig fornyet seg selv gjennom en ekstrem variasjon av sjangre, fra figurteater til storskala danseforestillinger, fra Ibsen til nyskrevet dramatikk, fra filmproduksjoner til provokativ dokumentarisme, fra snevre lysbildeforedrag til populistisk underholdning. Nå velger derimot kompaniet å gå tilbake til en formel som har ligget nesten ti år i dvale: det kaudervelske melodrama. Blandingen av listig historiefortelling, uforståelig språk og store doser dans er for mange kompaniets signatur og ryggrad, befestet gjennom kompaniets turnéer i nesten 60 land.

Om utøvere og produsenter

  • Arrangert av: Vest-Agder fylkeskommune
  • Kunstnere/grupper: Jo Strømgren kompani
  • Idé/opplegg: Jo Strømgren

Multimedia og vedlegg

Bilder

Viruset
Foto: Erik Berg
Viruset
Foto: Erik Berg
Viruset
Foto: Erik Berg
Viruset
Foto: Erik Berg
Viruset
Foto: Knut Bry
Scenekunst / Dans
Trinn: VG1 - VG3
Praktisk informasjon
Programlengde
60 minutter
Arena / rom
Kilden Teater og Konserthus
Merknad
Tilbys 26. oktober kl. 11.30
Lenker
Arrangører
Arrangert av:
Vest-Agder fylkeskommune