Vest-Agder fylkeskommune
Postadresse: Serviceboks 517, 4605 KRISTIANSAND
Besøksadresse: Tordenskjoldsgate 65, 4605
Telefon: 38074500/90870117 • Nettsted: http://vaf.ksys.no
Kontaktperson:
Badboy: Steroid
Produksjonsliste
Program

Badboy: Steroid

Se alle bilder, videoer, lydklipp, vedlegg

Casper mister alt. Først luksustilværelsen hos morens kjæreste og så drømmedama. Lillebroren havner i bråk og morens nye kjæreste invaderer hverdagen. Så dukker Liam opp og han har middelet som casper trenger for å gjenvinne respekt og kontrollen over eget liv. Han bestemmer seg for å bli en badboy. Snart vikles Casper inn i mer trøbbel enn han makter å håndtere. Det er da lillebror forsvinner.
Badboy steroid handler om et misbruk som er mer utpreget og omfattende blant ungdom enn vi tør tenke på. Boka er basert på samtaler med unge brukere av anabole steroider. Temaene kroppspress og relasjoner er like aktuelle for både gutter og jenter. Boka ble tildelt Brageprisen og Østforldungdommens kritikerpris 2014. 
Denne forestillinga er en multimedieproduksjon som formidler historia om 17 år gamle Casper ved bruk av film, intervjuer, foto, lyddesign og fengende musikk i kombinasjon med høytlesing av forfatteren.
Rap-duoen Erik og Kriss har skrevet fire låter til handlingen, alle er filmatisert og vises i forestillinga. Avslutningsvis får publikum mulighet til å laste ned en gratis versjon av halve boka rett på mobilen, og det er satt av tid til spørsmål og svar. Det vises også oversikt over hvor man kan få hjelp og svar på spørsmål knutta til doping, spiseforstyrrelser og kroppspress.

Om utøvere og produsenter

  • Arrangert av: Vest-Agder fylkeskommune
  • Kunstnere/grupper: Annette Münch
  • Idé/opplegg: Annette Münch

Om kunstner / utøver / gruppe

Annette Münch er ungdomsbokforfatter og magasinredaktør. Hun vokste opp i Bærum, og fra ungdomsårene interesserte hun seg for journalistikk og kampsport. Hun har svart belte 2. dan i taekwondo, og har også trent krav maga, kickboksing, MMA, brasiliansk jiu jitsu og thaiboksing. Etter videregående skole studerte hun ved Universitetet i Oslo og Høgskolen i Hedmark. Fra 2003 til 2010 arbeidet hun som magasinredaktør i Egmont Serieforlag. I 2010 iog 2011 var hun ansvarlig for den daglige ungdomsdebattsiden Si;D i Aftenposten. Fra 2015 har hun jobbet som selvstendig næringsdrivende tekstforfatter, som foredragsholder og forfatter.
Debutromanen Kaoskrigeren ​ kom i 2006 og ble tildelt Kultur- og kirkedepartementets debutantpris. Romanen Jenteloven, om gjengmiljø blant jenter, utgitt i 2009 ble nominert til Brageprisen. Hun har skrevet flere noveller som er publisert i forskjellige antologier. I 2010 ble hun tildelt Bokhandlernes stipend for barne- og ungdomsbokforfattere.
I 2012 utga hun sammen med medforfatter hanne Eide Andersen faktaboka Den ultimate guiden til kampsport. Boka ble nominert til Kulturdepartementets pris for beste faktabok for barn og ungdom. For boka Badboy: Steroid som kom i 2014, fikk hun Brageprisen.

Multimedia og vedlegg

Bilder

Badboy Steroid, bokomslag.png
Anette Münch.jpg
GMN-Badboy-2016-1 frokostTV.png

Video/Lyd

Litteratur / Forfatterbesøk
Trinn: 8 - 10
Praktisk informasjon
Kontaktperson produksjon
Barb Lamprecht Wang
Kontaktperson utøver
Annette Münch
Programlengde
45-60 min
Maks publikumsantall
400
Arena / rom
Aula, gymsal eller lign
Lydutstyr
Prosjektor med VGA- eller HDMI-kabel
Lerret
Høyttalere
“Mygg”/mikrofon ved store grupper
Oppriggingstid
10 min.
Litteratur
Digitat magasin om Badboy: Steroid
Må blendes
Ja
Lenker
Arrangører
Arrangert av:
Vest-Agder fylkeskommune