Vest-Agder fylkeskommune
Postadresse: Serviceboks 517, 4605 KRISTIANSAND
Besøksadresse: Tordenskjoldsgate 65, 4605
Telefon: 38074500/90870117 • Nettsted: http://vaf.ksys.no
Kontaktperson:
Anne Franks søsken (Kilden Teater)
Produksjonsliste
Program

Anne Franks søsken (Kilden Teater)

Se alle bilder, videoer, lydklipp, vedlegg

Anne Franks søsken er en forestilling om et Europa i endring.

FNs nyeste rapport slår fast at 65 millioner mennesker er blitt tvunget til å forlate sine hjem. Flyktningebølgen vi er vitne til, bringer frem det verste og det beste i oss. Kommentarfelt på nettet fylles med hat og kjærlighet. Forståelse og frykt. Frontene bli steilere. Medmenneskeligheten mindre.

Med Anne Franks søsken ønsker vi å gjøre flyktningtall om til ansikter, bringe kommentarfeltene opp på scenen, og holde et speil opp mot alle oss som tillater historien å gjenta seg.

Historien vår begynner i 2010. Ungjenta Jamilah er født i Norge og tror hun er norsk. På skolen har hun fått hovedrollen i Anne Franks Dagbok. Natten før premieren våkner hun av at det dundrer på døren. Politiet er kommet for å hente henne og moren.

I samme øyeblikk som den arabiske våren slår knopper, lander Jamilah i Syria. Gjennom øynene til en 12-åring, følger vi utviklingen fra håp til desperasjon. Seks år senere går Jamilah og moren om bord i en båt de håper skal føre dem tilbake til tryggheten de opplevde i Norge. Plutselig er Jamilah blitt en del av flyktningstrømmen mot Europa.

Når Jamilah møter oss, er det som en kvinne som har lært at det finnes et «oss» og et «dem» . Selv befinner hun seg midt i mellom. Hun utfordrer oss på hvorfor vi mener en gruppe mennesker skal akseptere et liv vi selv aldri ville funnet oss i.

Gjennom det siste året har Birgit Amalie Nilssen (manus) og Laura Christina Brøvig Vallenes (regi) jobbet med koblingene mellom Anne Franks Dagbok og dagens flyktningesituasjon. 15 flyktninger fra Syria, Eritrea, Sudan, Afghanistan, Irak, Libanon og Kurdistan har bidratt i manusarbeidet. Det samme har representater fra Odins soldater. Flere av flyktningene medvirker selv på scenen.

Hovedrollen spilles av iranskfødte Nasrin Khusrawi. Nasrin er første kvinnelige skuespiller med minoritetsbakgrunn som har gått ut fra Statens Teaterhøyskole i Oslo. 

Om utøvere og produsenter

  • Arrangert av: Vest-Agder fylkeskommune
  • Kunstnere/grupper: Kilden Teater
  • Produsent: Kilden Teater
  • Idé/opplegg: Kilden Teater

Om kunstner / utøver / gruppe

Skuespillere: Nasrin Khusrawi, Mona Ayash, Mohmad Begdady, Jwan Mohammad, Ahmad Radwan Alkeder, Taha Mahsen Taiseer Hege O. Enger og Jon Erik Myre.

Manus: Birgit Amalie Nilssen
Regi og visuelt konsept: Laura Christina Brøvig Vallenes
Lyddesign: Anders Hardeland og Leon Muraglia
​Lysdesign: Markus Tarasenko Fadum

Multimedia og vedlegg

Bilder

afs1.jpg
afs2.jpg
afs3.jpg
Scenekunst / Teater
Trinn: 8 - 10
Praktisk informasjon
Programlengde
75 minutter
Maks publikumsantall
400
Arena / rom
Kilden Teater og Konserthus, Teater og Operasalen
Merknad
Tilbys fra 30/10 – 10/11 2017
Arrangører
Arrangert av:
Vest-Agder fylkeskommune
Produsent:
Kilden Teater